Med u saću je potpuno sterilan, a mlado saće puno vitamina, naročito vitamina A. Žvakanje meda u saću služi za prevenciju prehlada i raznih alergija.
Med u saću proizvodi se s jakim pčelinjim društvima, na dobroj paši biljaka koje daju svijetli med koji sporije kristalizira, a to su najčešće bagrem i kadulja.
Med je savršen proizvod prirode, a u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. Nektar koji pčele skupljaju iz cvijeća glavni je izvor ugljikohidrata koje pčele pretvaraju u lako probavljivi šećer – glukozu i fruktozu, koji je glavni sastojak meda.
Nevjerojatni biljni sastojci koji se nalaze u medu daju snagu našem imunološkom sustavu. Sirovi med je pun vitamina te ima izuzetno puno minerala koji su vitalni za očuvanje zdravlja, kao što su kalcij, željezo, cink, kalij, fosfor, magnezij, bakar, krom, mangan i selen. Med sadrži aminokiseline, koje su sastavni blokovi prirode. Sirovi med je pun enzima. Enzimi su neophodni za apsorbiranje hrane, obnovu tijela, zdravlje stanica i gotovo sve ostale biološke procese.

